Sider med manglende elementer, eller med mærkeligt udseende

Hvis elementer mangler fra PDF'en eller ser mærkelige ud efter at have været uploadet til LIVEdition kan det være fordi der er brugt lag med transparens.

PDF versioner efter 1.3 har indført muligheden for at lave transparens og flere lag.
Desværre kan dette tolkes forskelligt i forskellige PDF værktøjer, som f.eks. renderings- og rasteriserings-programmer.

Ved at bruge "flattening" får man kun ét lag, hvilket gør det nemmere at arbejde med for de fleste programmer.

Du kan "flattene" PDF'en på tre måder:
1. Print til postscript og brug Acrobat Distiller til at lave PDF'en efterfølgende. PDF versionen er ikke vigtig - postscript processen sørger for at PDF'en bliver "flattened".
2. Hvis du vil eksportere PDF'en fra InDesign og benytte "flattening", skal du eksportere PDF'en som version 1.3. Fra version 1.4 og opefter vil dere være en risiko for at filene beholder lagene.
3. Fra Acrobat Pro kan du "flattene" lagene ved at gemme PDF'en som en "Optimized PDF". Vælg "Files" -> "Save as" -> "Optimized PDF". Vælg "Transparency" (Se screenshot nedenfor) and vælg "Save"

Det er et kendt problem i den grafiske branche at håndtere PDF'er med lag og transparens, hvilket ogås er hvorfor Adobe og andre har skrevet anbefalinger om emnet.

Se eksempler her:
http://www.adobe.com/designcenter/creativesuite/articles/cs3ip_transp_18.html
eller her:
http://www.creativepro.com/article/indesign-tips-printing-transparency

PDF Krav

- LIVEdition tillader både fulde PDF filer med flere enkeltsider, og enkelt-sidede PDF'er
- PDF'en skal være 72 or 150 DPI
- PDF'en må ikke bestå af double-sidede opslag, dvs. 2 sider sat sammen som én
- PDF'en må ikke have "crop marks"
- PDF'en skal have alle tekster og fonte indlagt. Al tekst skal være selektérbart - ellers vil fuld-tekst søgning ikke være muligt
- Alle sider i en sektion skal have samme format/størrelse
- Gem eller print dokumentet som en Adobe PDF fil - Acrobat 4 format (PDF version 1.3)
- PDF'en må ikke indeholde lag eller transparens da dette kan betyde manglende lag eller elementer på siderne